Pikáns fácánhúsos krémmel töltött "kacsok" a Patricius Borház csodálatos Furmintja mellé
sponsored links
Elbújtam legszebb bugyrába egy hétre. Milyen jól is esett, igaz néha még a praclijaimat sem éreztem.... Többek között a szõlõk metszésével is kész vagyok a házunknál és mindkét kedves szomszédomnál is:-) Még imádott Nagypapám ültette, nevelte és gondozta tõkéket. Bennük van minden szeretete és törõdése. Õ már fentrõl adja az instrukciókat és nézi ápolás címszó alatt elkövetett barbárkodásaimat. Ezután a hasznos munka (mondhatni inspiráció) után készülhetett csak el a megálmodott két finomság a Patricius Borház versenyére.
Elmentettem a telefonomra a 2010-es Furmint jellemzõit és idõrõl idõre elolvastam. Nem túl kreatívan elkezdtem bújni az éppen aktuális gasztro magazinokat, hátha valami egyedi ötletet meríthetek belõlük. Majd egyik este sutba vágtam az egészet és aki mer az nyer kreativitás alapon elkezdtek kattogni azok az agytekervények. Nem akartam lemásolni semmit és senkit sem. A Borház filozófiáját is átolvastam néhányszor és a sorok láncából megértettem, hogy mennyire fontos a múlt, a tradíciók, a gyökerek a mûködtetõi számára. Ezért választottam Nagymamán réges-régi hájas tészta receptjét. Szeretem, õrzöm, tanulom! Így jellemezném a tésztával való kapcsolatomat. Tudom, hogy sokan felszisszennek, hogy milyen munkás és úgysem sikerül... De ne gondoljatok olyan horrorisztikus mûveletre.
A tészta hozzávalói: ...